Всеки език изглежда най-добре на своята азбука #24май

Като ИТ хора постоянно превключваме между английски и български – ето че дори в блога ни започва да се случва. Но се стараем да не пишем на 6loykavitza или маймуница. Защото сме убедени, че неслучайно всеки език си има своята оригинална азбука и изглежда най-добре на нея.  Затова с радост привестваме компютърни шрифтове за българска кирилица и искаме да дадем своя мини принос в популяризирането им по повод #24май.

Вече има няколко български шрифта, но съвсем скоро – до дни – очакваме да се появи и новата фамилия български начертания на кирилица, които ще бъдат за свободна употреба. Веднага ще си ги сложим на сайта 🙂

Ако идеята ви харесва, включете се и вие. Споделяйте картинките в социалните мрежи, изтеглете си файловете за печат на плакатите, надписите за тениските или картинките. Даваме ви ги свободно и безплатно.

Честит празник на българската азбука!

Плакати 50х70

 

Надписи за тениски

 

Стикери

 

 

 

Showing 2 comments
 • Сава Чанков
  Reply

  Посланията ви са объркващи

  • Goritsa Belogusheva
   Reply

   Възможно е, и ние не сме сигурни, че ги заковахме точно. Все пак сме само малка ИТ компания 🙂 Просто се забавлявахме се с идеята да приложим шльокавицата наобратно – като напишем английски думи на кирилица. Резултатът ни се стори интересен и решихме да го споделим. Дори само 100 човека от нашите (не-дизайнерски) среди да са разбрали по този начин, че има разлика между българските и руските шрифтове и още 5 да са подкрепили манифеста , значи е имало смисъл. Ако има конкретни предложения за по-чисти послания, ще се радваме да ги обсъдим.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact Us

Send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search