Всеки език изглежда най-добре на своята азбука #24май

Като ИТ хора постоянно превключваме между английски и български – ето че дори в блога ни започва да се случва. Но се стараем да не пишем на 6loykavitza или маймуница. Защото сме убедени, че неслучайно всеки език си има своята оригинална азбука и изглежда най-добре на нея.  Затова с радост привестваме компютърни шрифтове за българска кирилица и искаме да дадем своя мини принос в популяризирането им по повод #24май.

Вече има няколко български шрифта, но съвсем скоро – до дни – очакваме да се появи и новата фамилия български начертания на кирилица, които ще бъдат за свободна употреба. Веднага ще си ги сложим на сайта 🙂

Ако идеята ви харесва, включете се и вие. Споделяйте картинките в социалните мрежи, изтеглете си файловете за печат на плакатите, надписите за тениските или картинките. Даваме ви ги свободно и безплатно.

Честит празник на българската азбука!

Плакати 50х70

 

Надписи за тениски

 

Стикери

 

 

 

Showing 2 comments
 • Сава Чанков
  Reply

  Посланията ви са объркващи

  • Goritsa Belogusheva
   Reply

   Възможно е, и ние не сме сигурни, че ги заковахме точно. Все пак сме само малка ИТ компания 🙂 Просто се забавлявахме се с идеята да приложим шльокавицата наобратно – като напишем английски думи на кирилица. Резултатът ни се стори интересен и решихме да го споделим. Дори само 100 човека от нашите (не-дизайнерски) среди да са разбрали по този начин, че има разлика между българските и руските шрифтове и още 5 да са подкрепили манифеста , значи е имало смисъл. Ако има конкретни предложения за по-чисти послания, ще се радваме да ги обсъдим.

Leave a Comment

Contact Us

Send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search